El FITKAM, Festival Infantil de Teatre Kacu Mensi a Montmeló, ha tornat a ser un èxit i en la seva segona edició, que es va celebrar del 23 al 25 de maig de 2014, ha tancat amb una assistència de 4.500 persones. Les famílies assistents van poder gaudir d’una vintena d’espectacles de les companyies associades a Kacu Mensi, organitzadora i impulsora del FITKAM amb el suport de l’Ajuntament de Montmeló.

Teatre, màgia, musicals, conta-contes i dansa van omplir els diferents escenaris del FITKAM, que aquest any incorporava un nou espai: la Sala Nadons a la Sala 2 de la Polivalent. Allà s’hi van representar els espectacles Aquarel·la (cia. Fes-t’ho com vulguis) i Per què no surt el sol avui? (cia. Jomeloguisjomelo.com), pensats per a nens d’ 1 a 4 anys.

La zona dels Jardins de La Torreta, que compta amb una Sala Polivalent i un amfiteatre a l’aire lliure, va tornar a funcionar com centre neuràlgic del FITKAM i al llarg del cap de setmana s’hi van poder veure vuit espectacles. La Torreta també es va convertir en el punt de sortida i d’arribada de dos cercaviles que van recórrer els carrers de la ciutat, amb els espectacles Óssos del Pirineu i Percussión Tuning, tots dos de la cia. Tutatis.

La resta d’espais d’exhibició utilitzats van ser el Teatre l’Agrupa i la Sala La Concòrdia de l’Ajuntament, on es van representar un total de deu espectacles. Ambdós espais van completar l’aforament en totes les representacions. De fet, en aquesta edició s’han venut 3.100 entrades als espectacles de pagament, amb l’aportació d’1 € per entrada a favor de la Fundació Sant Joan de Déu, i han assistit 1.400 persones als espectacles gratuïts.

Les xifres superen les de l’any passat, de la mateixa manera que el nombre de professionals acreditats s’ha incrementat i ha estat de 115 persones, entre companyies, programadors i premsa. Tots ells també van poder participar a la primera Trobada professional del sector del teatre familiar organitzada per Kacu Mensi. Tomàs Motos, pedagog de de la Universitat de València, va oferir una Xerrada sobre Teatre i Educació i posteriorment es va celebrar un debat moderat per Moi Aznar, de la cia Jomeloguisjomelo.com.

Finalment, es van portar a terme dos àpats gratuïts: un sopar dirigit a companyies i a programadors i un dinar popular als Jardins de la Torreta que va reunir 240 persones, un bon previ per al final de festa que el FITKAM tenia previst: el concert de cloenda Balla, Canta i Riu de la cia. El Pot Petit.

Des de Kacu Mensi, us volem agrair a tots la vostra assistència al FITKAM. Gràcies per fer que aquesta segona edició hagi estat de nou un gran èxit. Us esperem al FITKAM 2015!

Us deixem algunes imatges per recordar aquest FITKAM 2014.