Per segon any consecutiu, Teatre Obligatori i l’entitat Viu el Teatre, dos socis de Kacu Mensi, han organitzat el MiniGrec, la programació de teatre infantil i familiar del Grec 2014 Festival de Barcelona.En aquesta ocasió, el programa està integrat per sis espectacles de teatre, titelles i dansa que es representaran a diversos espais de la ciutat de Barcelona: La Puntual, Almeria Teatre, Teatre Lliure – Sala Fabià Puigserver, Mercat de les Flors – Sala Ovidi Montllor i Sala Pina Bausch.

El MiniGrec va donar el seu tret de sortida el passat 27 de juny amb una gran festa d’inauguració als Jardins del Teatre Grec que va reunir més de 1.500 persones. Durant tota la tarda es van desenvolupar activitats com un taller de maquillatge, en el que van participar més de 700 infants, i una visita teatralitzada per l’interior del Teatre Grec on 500 famílies van poder descobrir, de la mà de dos actors, la història i les peculiaritats d’aquest espai. Els contes tradicionals del titellarium també van tenir el seu lloc en aquesta festa, es va representar l’espectacle de Mr. Stromboli amb els seu circ, i els assistents van poder conèixer de ben a prop alguns dels personatges que podran veure en directe durant el MiniGrec.

Entre els personatges, hi havia les gallines i els pollets del ‘Piu-Piu’, un espectacle de titelles per nadons que compta amb la direcció de Fes-t’ho com Vulguis i la producció de Tutatis, dues companyies associades a Kacu Mensi. Un altre dels nostres socis, Únics Produccions, aprofitarà el marc del MiniGrec per presentar el seu nou espectacle: Patatu. La versió teatral de les històries pallasso-pagés sortit dels famosos contes de l’actriu Àngels Bassas.

El programa del MiniGrec 2014, que finalitzarà el 29 de juliol, compta també amb l’espectacle de titelles ‘L’ombra de Pinotxo’ de Néstor Navarro i Carolina Llacher; els viatges en globus aerostàtic de ‘Tripula’ de Farrés Brothers i Cia; ‘Dot’ de Maduixa Teatre, un espectacle de dansa i multimèdia que gira entorn de l’univers de Sol Lewitt, un artista plàstic relacionat amb el minimalisme i l’art conceptual; i finalment l’obra de titelles en anglès ‘Punch & Judy in Afghanistan’ de Stuffed Puppet Theatre, que ofereix una visió ben curiosa del món actual i de la figura de Bin Laden.

Felicitats de nou als nostres associats. Esperem gaudir l’any vinent amb una nova edició del MiniGrec!