La segona edició del FITKAM presenta multitud de novetats. Una d’elles és la celebració d’un Cercavila Inaugural que recorrerà els carrers de Montmeló el dissabte 24 de maig a partir de les 11.30 h. Organitzat per la companyia Tutatis, associada a Kacu Mensi, el cercavila sortirà des de la Plaça de la Vila fins arribar als Jardins de la Torreta i mostrarà l’espectacle Óssos del Pirineu.

El muntatge pren com a referent les festes de l’ós que es celebren a diverses zones del Pirineu, Andorra i la Catalunya Nord que simbolitzen com aquest surt de la seva hibernació i torna a fer estralls en la població. Aquest espectacle de carrer ofereix una visió estilitzada, personal i contemporània d’aquesta celebració tradicional i combina actors manipuladors de titelles gegants amb un carro i un percussionista, que oferirà una banda sonora en consonància amb les sonoritats muntanyenques.

D’altra banda, un nou cercavila s’acaba d’incorporar al programa del FITKAM 2014. L’espectacle Percussió tuning, també de la companyia Tutatis i que s’estrena per primera vegada al FITKAM 2014, omplirà els carrers de Montmeló el mateix dissabte 24 de maig a les 13.30 h. El seu recorregut s’iniciarà a La Torreta per arribar a la Plaça de la Vila i després tornar al seu punt d’origen. L’accés als dos cercaviles serà lliure.