Kacu Mensi comença el 2014 amb la incorporació de tres nous associats: La Puntual, L’Ós Mandrós i Pàmboliteatre. L’Associació compta actualment amb 21 socis i la intenció és seguir integrant nous membres, companyies, productores, artistes, distribuïdors i sales d’exhibició que dediquen el seu treball al teatre per nens i nenes. Us presentem als nostres nous socis.

La Puntual és un espai escènic de Barcelona que des de 2005 ofereix una programació estable de putxinel·lis i presenta activitats relacionades exclusivament amb el món de les marionetes, les ombres xineses i tots aquells objectes que es deixin manipular. El nom el deu a Santiago Rusiñol, artista modernista nascut molt a prop d’aquest teatre de putxinel·lis. Rusiñol va escriure “L’Auca del Senyor Esteve”, una obra clàssica del teatre costumista, que es desenvolupa en una casa de vetes-i-fils del barri de la Ribera anomenada La Puntual.

Per la seva banda, l’Ós Mandrós o Ursus fa espectacles de narració de contes per a públics familiars o específics per a una franja d’edat: infants d’escola bressol, d’infantil i primària, joves o adults. La feina de l’Albert Marqués va començar l’any 1994 i des de llavors juga amb les històries i les maneres de contar, explicant històries d’estil amable i proper.

Finalment, la companyia Pàmboliteatre neix l’any 2012 a la ciutat de Mataró. Està formada per diversos actors provinents de diverses disciplines teatrals i amb àmplia experiència i recursos al món de les arts escèniques. Després de diversos anys de feina i d’improvitzacions creen “Carregats de romanços”, un espectacle medieval inspirat en la Comedia dell’Arte. Una adaptació burlesca de tres contes populars dirigida al públic familiar.

A tots tres: Benvinguts a Kacu Mensi!